Kategória E2

Kategória E2

Top 10

  1. Smotanovo-tvarohová SABI torta a SABI Zdravý Milkshake - CZŠ sv. Michala v Kendiciach  - víťazný
  2. Sacher - ZŠ Važecká 11, Prešov
  3. Jarná pomazánka - MŠ Vlkovce
  4. Pudingovo-smotanovy koláč "MILÁČIK" - Materská škola Hanušovce nad Topľou
  5. Lahodné tvarohové pagáče - ZŠ Šiba
  6. Mňam slaná torta - Špeciálna materská škola Spojená škola Opatovská cesta 101 Košice
  7. Trojuholník z BEBE keksov - Materská škola Brusnica, Brusnica 39, 090 31 Kolbovce
  8. Koláčik – Integráčik - Spojená špeciálna škola Bardejov
  9. Dobrá torta bez múky - Základná škola Májové námestie, Prešov
  10. Gaštanová bomba - ZŠ a gymnázium s vyučovacím jazykom maďarským, Moldava nad Bodvou

Recept: 1 liter mieka SABI
             10-12 vajec
             kávová lyžička soli
Postup: mlieko a soľ necháme zovrieť, pridáme rozšľahané vajíčka,varíme pri nízkej teplote za pomalého miešania.
Ak sa začne tvoriť srvátka,scedíme,vytlačíme do tvaru hrudky,nacháme odkvapkať.
Po vychladnutí,nakrájame z hrudky pláty v hrubke vykrájačky /veľkonočný motív-zajko,sliepka,baranček,vajko/.
Detaily dotvárame podľa vlestnej fantázie.  Je súčasťou výslužky do veľkonočného košíčka a je to Dlhoročná tradícia našej Materskej školy.

  1. MŠ Tarnov - SABI ZAJKO z veľkonočnej hrudky
  2. MŠ Tarnov - SABI ZAJKO z veľkonočnej hrudky
 

  • Piškóta 2X
  • 5 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • kypriaci prášok /trochu - na špičku noža/

Vajíčka rozdelíme, žĺtky vymiešame s cukrom. Do žĺtkov pridáme kakao a tuhý sneh. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech. Dáme upiecť do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme cca 20-30 min. Pečieme 2 pláty.

Plnka

  • ½ l šľahačkovej smotany SABI
  • 2 jemné tvarohy SABI, cukor podľa chuti

Šľahačku vyšľaháme, do ktorej pridáme tvaroh vymiešaný s práškovým cukrom. Na vychladené cesto natrieme plnku a prikryjeme druhým plátom. Polejeme čokoládou.

  1. Mliečny rez Sabik
  2. Mliečny rez Sabik
 

  • 1 ks smotana SABI
  • 1 ks jogurt ovocný SABI
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 2 ks vajíčka
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Všetky suroviny vymiešame na hmotu a pečieme na vyhratej panvici s olejom. Môžeme si nechať trochu smotany na ozdobenie.

práškový cukor na posýpku
250 ml oleja  na  vyprážanie

A prajeme dobrú chuť!

  1. Jogurtové lievance - Špeciálna základná škola s materskou školou internátnou Medzilaborce
  2. Jogurtové lievance - Špeciálna základná škola s materskou školou internátnou Medzilaborce
  3. Jogurtové lievance - Špeciálna základná škola s materskou školou internátnou Medzilaborce
  4. Jogurtové lievance - Špeciálna základná škola s materskou školou internátnou Medzilaborce
  5. Jogurtové lievance - Špeciálna základná škola s materskou školou internátnou Medzilaborce
 

Ingrediencie :

  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 100 ml oleja
  • 500 ml acidofilného mlieka Sabi
  • 1 vajce
  • marhuľový džem
  • 1 čokolada na varenie

Postup:

V prvej miske si zmiešame tekuté suroviny: olej, acidofilné mlieko, vajíčko a kryštálový cukor. V druhej miske si zmiešame suché suroviny: múku,  kakao a sódu bicarbónu. Suché suroviny vmiešame do prvej misky a dobre premiešame. Masu vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm.  Pečieme pri 190 st. C približne 40 - 45 min.

Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu a potrieme džemom. Jemne popritláčame a dáme aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Džemom natrieme aj vrch a boky torty. Nad parou roztopíme čokoládu a polejeme tortu. /dozdobíme šľachačkou/

Prajeme Vám dobrú chuť

  1. Sacher - ZŠ Važecká 11, Prešov
  2. Sacher - ZŠ Važecká 11, Prešov
  3. Sacher - ZŠ Važecká 11, Prešov
  4. Sacher - ZŠ Važecká 11, Prešov
  5. Sacher - ZŠ Važecká 11, Prešov
 

Potrebujeme:

  • 2 kyslé smotany Sabi
  • 1 smotana na šľahanie Sabi
  • Ovocný jogurt Sabi
  • Piškoty
  • 2 Ovocné kompóty /čučoriedka, ríbezle/
  • Vanilkový cukor

Postup:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, vanilkový cukor. Do pohára poukladáme piškóty, krém, kompót, a jogurt. Urobíme viac vrstiev. Na vrch dáme piškótu.

Dobrú chuť:D

  1. Ovocný sen - MŠ Družicová 5
 

Potrebné suroviny:

250 g sabi tvaroh, 2 vanilínový cukor, 3 lyžice kryštálový cukor, 1 vajce, marhuľový kompót, 5 rožkov,1 kyslá sabi smotana, sabi maslo

Postup:

Tvaroh vymiešame s jednou lyžicou masla, jedným žĺtkom, vanilínovým a kryštálovým cukrom. Rožky si v strede vydlabeme a naplníme tvarohom, na ktorý dáme  marhuľový kompót. Naplnené rožky obalíme v bielku opečieme z každej strany. Opečené rožteky potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilínovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!!!!!

  1. Tvarohový rožok s marhuľami - ŠZŠ Gelnica
  2. Tvarohový rožok s marhuľami - ŠZŠ Gelnica
  3. Tvarohový rožok s marhuľami - ŠZŠ Gelnica
  4. Tvarohový rožok s marhuľami - ŠZŠ Gelnica
  5. Tvarohový rožok s marhuľami - ŠZŠ Gelnica
 

Potrebujeme: sendvič, maslo sabi, jablká, sabinovská tehla

Postup: Sendvič natrieme maslom, uložíme naň očistené a na kolieska nakrájané jabĺčko, posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry na 10 -15 min. .  Dobrú chuť!!!

  1. Jablkové sabi hrianky - ŠZŠ Gelnica
  2. Jablkové sabi hrianky - ŠZŠ Gelnica
  3. Jablkové sabi hrianky - ŠZŠ Gelnica
  4. Jablkové sabi hrianky - ŠZŠ Gelnica
 

Suroviny:

  • 2 veľké kelímky  SABI biely jogurt
  • 2 vajcia
  • 1 jogurtový kelímok kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 jogurtový kelímok mletého maku
  • 1 jogurtový kelímok polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • olej na vymastenie plechu

Postup :

Jogurt, cukor a žĺtka spolu vymiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mak a sneh z bielkov. Ľahko premiešané cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút. Hotový koláč pocukrujeme alebo polejeme citrónovou polevou. A mňamka je pripravená na zjedenie!

  1. Maková mňamka - Základná škola s materskou školou Lipovce
 

Suroviny:

  • 4 SABI kyslé smotany
  • piškóty
  • vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti
  • škorica

Postup:

Kyslé smotany premiešame s vanilkovým cukrom v miske. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, zalejeme kyslou smotanou a na ňu poukladáme ovocie (jahody, marhule, kivi). Tento postup opakujeme dovtedy, dokým nie je tortová forma naplnená zarovno s okrajom. Poslednú vrstvu smotany posypeme škoricou a dáme do chladničky stuhnúť.

  1. Torta z kyslej smotany - Trojfarebná tvarohová torta - Základná škola s materskou školou Lipovce
 

Suroviny:

  • 200 g kakaových keksov
  • ½ KL mletej škorice
  • 100 g roztopeného masla SABI
  • 100 ml vody
  • 2 KL želatíny
  • 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu SABI v črievku
  • 150 ml polotučného mlieka SABI
  • 150 g kryštálového cukru
  • 80 g bielej čokolády
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 80 g tmavej horkej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie 33% SABI
  • olej na vymastenie 

Postup :

Boky tortovej formy vymastíme trocha olejom. Keksy rozmixujeme na drobné omrvinky. Pridáme k nim škoricu a maslo a spolu vymiešame. Zmes rozložíme rovnomerne po celom dne formy a na 20 minút odložíme do chladničky. Vodu zmiešame so želatínou a na miernom ohni ju ohrejeme, aby sa nám rozpustila, Nesmie vrieť!
Tvaroh vymiešame najemno, pridáme mlieko a cukor a ešte vyšľaháme nahladko. Postupne pridáme vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame. Vzniknutý krém rozdelíme na 3 časti. Do prvej vmiešame roztopenú bielu čokoládu, do druhej mliečnu a do tretej tmavú horkú. Čokolády predtým opatrne rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Na tortový korpus z keksov najprv rozotrieme biely krém, potom svetlohnedý a nakoniec tmavohnedý. Tortu necháme odležať v chladničke najlepšie počas noci. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čokoládovými peniažkami.

  1. Trojfarebná tvarohová torta - Základná škola s materskou školou Lipovce
  2. Trojfarebná tvarohová torta - Základná škola s materskou školou Lipovce
 

Ingrediencie: (na 25cm priemer formy)

  • 4 SABI kyslé smotany
  • 100 g SABI roztierateľný odtučnený tvaroh
  • 700 g čerstvých jahôd
  • 350 g okrúhlych piškót
  • 200 g dlhých piškót
  • 5 x 16 g vanilkový cukor
  • 20 g kryštálového cukru
  • mäta na ozdobu

Postup:

  1. Rozmiešať kyslé smotany s tvarohom, vanilkovým a kryštálovým cukrom.
  2. Jahody nakrájať na kolieska.
  3. Boky tortovej formy obložiť dlhými piškótami.
  4. Na dno tortovej formy husto poukladať okrúhle piškóty.
  5. Piškóty zaliať trochou smotanovo-tvarohovej plnky a rozotrieť.
  6. Poukladať jednu vrstvu nakrájaných jahôd.
  7. Jemne potrieť vytvorenou plnkou a opäť poukladať vrstvu piškót.
  8. Opakovať bod 5, 6, 7 ešte 2-krát, podľa výšky tortovej formy.
  9. Poslednú vrstvu piškót zaliať zvyškom smotanovo-tvarohovej plnky.
  10. Zvyšné jahody a mätu použiť na ozdobu.

Táto osviežujúca SABI nepečená torta je vhodná na zlepšenie nápady, pri akýchkoľvek príležitostiach, ale najlepšie si ju vychutnáte pri slávení 10. výročia súťaže RECYKLUJ A VYHRAJ!

Dobrú chuť!

  1. Smotanovo-tvarohová SABI torta - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
  2. Smotanovo-tvarohová SABI torta - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
  3. Smotanovo-tvarohová SABI torta - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
  4. Smotanovo-tvarohová SABI torta - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
 

Ingrediencie: (na 4 x 300ml)

  • 1 liter SABI čerstvého mlieka
  • 1 SABI vanilkovo-tvarohový jogurt
  • 300 g čerstvých jahôd
  • 1 banán
  • 2 bal. vanilkového cukru
  • 10 g kryštálového cukru (podľa chuti)
  • 4 jahody a lístky mäty na ozdobu

Postup:

  1. Mlieko a jogurt naliať do mixéra.
  2. Umyté a očistené jahody a banán vložiť do mixéra.
  3. Nasypať vanilkový a podľa chuti aj kryštálový cukor.
  4. Všetko spolu vymiešať v mixéri.
  5. Milkshake naliať do pohárov.
  6. Poháre ozdobiť jednou jahodou a lístkom mäty.
  7. Ihneď podávať smädným hosťom
  1. SABI Zdravý Milkshake - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
  2. SABI Zdravý Milkshake - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
  3. SABI Zdravý Milkshake - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
  4. SABI Zdravý Milkshake - CZŠ sv. Michala v Kendiciach
 

  • 1 pochúťková smotana Sabi
  • 1 sterilizovaná kukurica
  • 1 drvený tuniak na oleji
  • 1 menší pór, alebo jarná cibuľka
  • pažítka
  • soľ, vegeta

Smotanu, kukuricu bez šťavy, drveného tuniaka bez oleja a nakrájaný pór na tenké kolieska si pripravíme do misy, všetky ingrediencie zmiešame, dochutíme. Pomazánku natrieme na chlebíky, ozdobíme pažítkou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!

 

  1. Jarná pomazánka - MŠ Vlkovce
  2. Jarná pomazánka - MŠ Vlkovce
  3. Jarná pomazánka - MŠ Vlkovce
 

Mňamky SABI muffiny s jahodovým jogurtom a tvarohovým krémom  (približne 20 ks)

  • 1 hrnček kryštálového cukru, 2 celé vajíčka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka polotučného mlieka SABI   
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 jahodový jogurt SABI (250 ml)
  • (orechy, čokoláda ... podľa chuti)

Tvarohový krém:

  • 2 tvarohy v črievku (1 hrnček = 300 ml)
  • šťava z citróna a práškový cukor podľa chuti
  • trochu polotučného mlieka na zriedenie

V jednej nádobe vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do hustej peny. Pridáme mlieko, olej a spolu miešame pri nízkych otáčkach. V druhej nádobe zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli. Do tekutej zmesi prisypeme suchú časť a jemne premiešame. Do cesta nakoniec ľahko primiešame jogurt. Podľa chuti môžeme primiešať nasekané orechy, alebo čokoládu. Kto chce recept obmeniť, môže primiešať aj drobné lesné ovocie (čučoriedky, maliny, černice...). Plníme do papierových košíčkov, ktoré sme pred tým uložili do formy na muffiny. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 15 – 20 minút.

Tvarohový krém: Vymiešame tvarohy s cukrom a s citrónovou šťavou. Ak je krém hustý pridáme mlieko. Môžeme ozdobiť čerstvými, alebo zaváranými jahodami.

Pomôcka pre malých kuchárov:  Ak sa chceš presvedčiť, či sú už muffiny upečené, pichni do jedného špáradlom. Ak sa cesto neprilepilo, muffiny sú hotové.

  1. SABI muffiny - ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov
 

  • 400 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 100 g

Krém:

  • 1 l mlieka SABI
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 g práškového cukru
  • rumová (vanilková) esencia
  • 2 smotany na šľahanie SABI
  • tuku 200 g hera (helia),  3 lyžice hrubej múky
  • 2 Zlaté klasy
  • 1 stužovač do šľahačky (smeta - fix)

Maslo, med a cukor roztopíme a spracujeme s ostatnými surovinami. Cesto necháme trochu odležať. Potom rozdelíme na polovicu a na obrátenom plechu upečieme vo vyhriatej rúre.  

Z mlieka odoberieme 3 dcl. Zbytok mlieka dáme variť. V 3 dcl vymiešame 2 Zlaté klasy, vanilky a múku a uvaríme hustú kašu, ktorú dáme vychladiť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a esenciou. Na prvý plát rovnomerne rozotrieme krém, naň navrstvíme vyšľahanú šľahačku a na vrch položíme druhý plát. Trochu zaťažíme a vrch posypeme práškovým cukrom.

 

  1. Medové rezy (Simona Lukáčová, 4.C)
 

Suroviny
CESTO:

  • 400g hladkej múky
  • 250g margarínu
  • 150g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice kakaa
  • tuk a múka na plech

PLNKA:

  • 750g SABI tvarohu na halušky
  • 250g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 lyžička Solamylu
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

POSTUP:

Spracujeme múku, cukor ( práškový a vanilkový ), prášok do pečiva, žĺtok a kakao. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky na 30 minút, aby stuhlo. Po 30 minútach cesto z chladničky vyberieme a rozdelíme  na dve rovnaké časti. Jednu časť postrúhame na dno vymasteného a pomúčeného plechu.  Na túto časť nanesieme rovnomerne plnku, ktorú si pripravíme zo žĺtok a cukru, ktoré spolu vymiešame do penista a postupne pridávame tvaroh  a Solamyl. Do tohto základu si vmiešame sneh z bielkov. Takto pripravenú zmes dáme na cesto a na ňu postrúhame zvyšnú časť cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov. Prajeme Vám dobrú chuť!

  1. Strúhaný tvarohový koláč - ZŠ Ul. 17. novembra 31 Sabinov
 

3 celé vajíčka vyšľaháme s 3 PL kryštálového cukru, pridáme 3 PL polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 1 PL kakaa a 2 PL oleja. Všetko dobre premiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Do pripraveného cesta nalejeme špirálovito uvarený vanilkový puding – pol litra mlieka SABI, 1 vanilkový puding v prášku, 3 PL kryštálového cukru – všetko spolu uvaríme.                                                                      

Takto pripravený koláč dáme upiecť do predhriatej rúry asi na 180 stupňov na 25 minút.

Upečený, ešte teplý koláč polejeme smotanovou polevou, na ktorú potrebujeme – 2 kyslé smotany SABI, 1 vanilínový cukor, 1PL práškového cukru – dobre rozmiešame a polejeme koláč. Po vychladnutí (najlepšie na druhý deň) ľubovoľne ozdobíme ovocím alebo strúhanou čokoládou, topingom, grankom, ozdobnými cukríkmi – to už necháme na detičky a s chuťou sa pustíme do ochutnávania.

Tento koláčik nie je náročný a detičky si ho spolu mamkou môžu pripraviť ako narodeninovú tortu  aj so sviečkami pre svojich kamarátov.

Dobrú chuť!

PS: Prečo Miláčik? Lebo tá smotanová poleva chutí ako keď sa za môjho detstva (35 rokov dozadu :) predával v obchode vanilkový krém a volal sa Miláčik.

  1. Pudingovo-smotanovy koláč
  2. Pudingovo-smotanovy koláč
  3. Pudingovo-smotanovy koláč
  4. Pudingovo-smotanovy koláč
  5. Pudingovo-smotanovy koláč
  6. Pudingovo-smotanovy koláč
  7. Pudingovo-smotanovy koláč
  8. Pudingovo-smotanovy koláč
  9. Pudingovo-smotanovy koláč
  10. Pudingovo-smotanovy koláč
 

CESTO:

  • 200g polohrubej múky
  • 200g práškový cukor
  • 4 vajcia
  • 10 PL oleja
  • 10 PL horúcej vody
  • 1/2 PRDOPEČ

KRÉM:

  • 7,5 dcl mlieka SABI
  • 3 vanilkovcé pudingy
  • 200 g práškového cukru
  • 3 kyslé smotani SABI
  • piškóty
  • káva, rum

- žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme olej, vodu, múku s prdopeč a vmiešame sneh z bielkov
- pečieme na vymastenom a vysypanom plechu 180 stupňov asi 20 min
- upečené, vychladnuté natrieme džemom a polovicou pudingu
- na krém poukládame piškóty namočene v káve s rumom a zalejeme zvyšným krémom, necháme stuhnúť
- navrch dáme parížsku šľahačku alebo posypeme strúhanou čokoládou

KRÉM: v mlieku uvariť vanilkové pudingy s cukrom, po vychladnutí vmiešať kyslé smotany

DOBRÚ CHUŤ!!!

 

  1. Nebeské rezy - MŠ Veľký Šariš
 

  • 200 g haluškového tvarohu SABI
  • 200 ml acidofilného mlieka SABI
  • 100 g polohrubá múka
  • 150 g hladká múka
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička práškového cukru
  • štipka soli
  • 100 g masla SABI
  • olej, práškový cukor, príp. vanilkový, škoricový cukor na posypanie

Postup:

Do misky dáme tvaroh, múku, sódu bikarbónu, soľ, práškový cukor. Zmiešame a pomaly prilievame acidofilné mlieko. Vypracujeme hustejšie, ale lepivé cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť pri izbovej teplote /asi 15 min./. Potom cesto preložíme na dosku a rozdelíme ho na 6 častí. Každú časť rukou roztlačíme do tvaru kruhu s priemerom asi 15 cm. /Cesto sa lepí, ale tak to má byť. Snažíme sa ho veľmi nepodsypávať múkou, aby pagáče neboli tvrdé./ Prípadné roztrhnutie kruhu je v poriadku /u začiatočníkov/ a na chuti sa to vôbec neprejaví. Každý pagáč pečieme na panvici, ktorú vymastíme 1 lyžičkou oleja /kvalitnejšie panvice nemastíme vôbec/. Po upečení potrieme pagáče spraženým maslom a posypeme práškovým cukrom, vanilkou, či škoricovým cukrom. Výborné sú aj posolené. Zapíjame mliekom SABI alebo ACEDÉČKOM.

  1. Lahodné tvarohové pagáče - ZŠ Šiba
  2. Lahodné tvarohové pagáče - ZŠ Šiba
  3. Lahodné tvarohové pagáče - ZŠ Šiba
  4. Lahodné tvarohové pagáče - ZŠ Šiba
 

Potrebujeme:

  • čerstvé maslo SABI
  • tavený syr v črievku  SABI
  • bryndza
  • čerstvá cibuľka
  • pór
  • štipka soli

V nádobe si rozmixujeme maslo. Do hmoty pridáme syr, na drobno nakrájanú cibuľku a bryndzu. Všetko spolu vymiešame na jemnú hmotu. Ochutíme soľou podľa potreby. Môžeme podávať s čerstvým pečivom. Vrch prizdobíme pórom.

Dobrú chuť.

  1. Bryndzovo – syrová nátierka - ZŠ s MŠ Chminianska Nová Ves
  2. Bryndzovo – syrová nátierka - ZŠ s MŠ Chminianska Nová Ves
 

Suroviny:

  • 1x svetlý toastový chlieb
  • 1x tmavý toastový chlieb
  • 2x kyslé smotany SABI
  • 2x roztierateľné tavené syry SABINO
  • 2 x SABINOVSKÁ tehla plátky
  • 1x SABINOVSKÁ hrudka
  • 1xCottage Cheese s pažitkou SABI
  • Šunka
  • Cesnak
  • Zelenina na ozdobu

POSTUP:Najprv si vymiešame natierku z roztierateľného syra SABINO, kyslej smotany a cesnaku (podľa chuti).

Na tácku rozložíme toastové chlebíky tak, že vytvoríme obdlžnik 2x3 chlebiky. Každú vrstvu ( aj boky) natrieme pripravenou natierkou. Na ňu naukladáme plátky syra,potom zas chlieb, nátierku,potom plátky šunky,nátierku, chlieb  a tak to striedame, kým sa nám suroviny neminú. Jednu vrstvu plátkového syra sme nahradili  SABINOVSKOU hrudkou a jednu vrstvu sme nahradili Cottage cheese s pažitkou. SABI. Celú tortu obložíme ešte plátkami šunky a ozdobíme zeleninou podľa fantázie.

Bola výborná. Mňam.

 

  1. Mňam slaná torta - Špeciálna materská škola  Spojená škola  Opatovská cesta 101 Košice
  2. Mňam slaná torta - Špeciálna materská škola  Spojená škola  Opatovská cesta 101 Košice
 

Potrebujeme:

2 kyslé smotany SABI
1 smotana na šľahanie SABI
2 jahodové jogurty SABI
2 balenia piškót
Jahody, alebo ovocie podľa výberu
2 vanilínové cukre
čokoládu na postrúhanie

Do tortovej formy si naspodok  poukladáme detské piškóty, samozrejme aj na okraj, a zalejeme  kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali  s vanilínovým cukrom. Vylejeme na piškóty. Na kyslú smotanu opäť naukladáme vrstvu piškót a  jahody. Na vrstvu jahôd nalejem jahodový jogurt na ktorý potom naukladáme tretiu vrstvu piškót.  V miske si vyšľaháme  šľahačku ktorou potrieme vrch torty a nastrúhame čokoládu. 

Dobrú chuť.

  1. Ovocná torta jahodová nepečená - ZŠ s MŠ Chminianska Nová Ves
  2. Ovocná torta jahodová nepečená - ZŠ s MŠ Chminianska Nová Ves
 

Cesto:

10 vajcia, 35 dkg kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 35 dkg  polohrubej múky, 1 prášok do pečiva.

Postup:

Vajíčka si rozdelíme – z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme 35 dkg kryštálového cukru a šľaháme do peny. Pridáme 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 35 dkg  polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dva plechy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Plnka:

1 potravinárska želatína, 2 číre želatíny, 2 kyslé smotany SABI, 2 smotany na šľahanie SABI, 4 biele jogurty SABI , 2 vanilky, 4 lyžice práškového cukru, 1 citrón, 5 lyžice kryštálového cukru.

Kým začneme pracovať pripravíme si potravinársku želatínu do 2 dcl vody. V prvej nádobe vyšľaháme smotany. V druhej nádobe pripravíme 4 jogurty, 2 vanilky, 4 lyžice práškového cukru, kôru  a šťavu z citróna. Premiešame všetko lyžicou. Zohrejeme želatínu ( pozor nesmieme ju priviesť do varu), vlejeme horúcu do jogurtov a pridáme vyšľahanú šľahačku. Rovnomerne rozotrieme po celej ploche upečeného cesta a pridáme druhý plát. Následne ho  potrieme džemom a ukladáme ľubovoľné ovocie. Pripravíme si číre želatíny (podľa návodu na obale) a zalejeme ovocie.

Poznámka:

Ak Vám stačí menšia torta môžte si ju urobiť z polovičnej dávky. Taktiež môžte meniť jogurty –malinový, jahodový...torta bude stále iná a získate stále novú zaujímavú príchuť.

 Nech sa darí – Dobrú chuť...

  1. Jogurtová SABI torta - MŠ Hankovce
  2. Jogurtová SABI torta - MŠ Hankovce
 

Suroviny:

  • 400 g SABI TEHLA
  • 1 kelímok Cottagge CHEESE (podľa chuti)
  • 10 dkg Capri saláma
  • 1 kelímok cherry paradajky
  • 1 uhorka
  • 1 zväzok reďkovky
  • pažítka

Postup: 400 g SABI TEHLU aj s obalom ponoríme na pár minút do hrnca s horúcou vodou.Po vybratí ju položíme na podložku na vaľkanie, rozbalíme ju a rozvaľkáme na tenší plát, na ktorý rozotrieme  COTTAGGE CHEESE a poukladáme nakrájané plátky Capri salámy. Potom syrový plát zvinieme do roľky, zabalíme do alobalu a dáme na pol hodiny do chladničky. Pokým nám syrová roľka tuhne, nakrájame si na kolieska ostrúhanú uhorku, reďkovky, na polovičky rozkrojíme paradajky a na menšie pásiky si natrháme pažítku.Potom syrovú roľku odbalíme z alobalu a nakrájame na 1 cm plátky. Na každý nakrájaný plátok dáme 2 paradajky(oči), reďkovku(ňufák), fúzi (pažítka), ušká (šupka z uhorky). Pri zeleninovej výzdobe si rozprávame krátku básničku: Zajko, zajko syrový, o chvíľu si hotový. Ešte očká, noštek, fúzi, no a ešte dlhé uši.

Prajeme Vám dobrú Chuť.

 

  1. Syrkový zajac - MŠ Markuška
  2. Syrkový zajac - MŠ Markuška
  3. Syrkový zajac - MŠ Markuška
  4. Syrkový zajac - MŠ Markuška
  5. Syrkový zajac - MŠ Markuška
  6. Syrkový zajac - MŠ Markuška
 

Suroviny:

  • 4 ks biely jogurt SABI
  • ovocie – jablká, pomaranče, hrozienka
  • ovsené  vločky s klíčkami
  • 1 lyžička lekváru

Postup:

Ovocie nakrájame na malé kúsky, pridáme ovsené vločky, jogurt, lekvár. Premiešame. Necháme postáť 5 minút.

Dobrú chuť.

  1. Ranné pohladenie - ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy
  2. Ranné pohladenie - ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy
  3. Ranné pohladenie - ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy
  4. Ranné pohladenie - ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy
  5. Ranné pohladenie - ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy
 

SUROVINY:                                                                                                                           8 pohárov

  • Sušienky Club
  • 60g masla sabi
  • 150g tvarohu sabi
  • Čučoriedkový jogurt sabi
  • Jahodový jogurt sabi
  • Malinový jogurt sabi
  • Višňový jogurt sabi
  • Ananásový jogurt sabi
  • Čokoládový jogurt sabi
  • Cereálie v tvare guličiek, číslic a písmen
  • Zlaté a strieborné ozdobné cukríky
  • Lentilky
  • Čučoriedky
  • Kivi

POSTUP: 

1. Vymixujeme maslo so sušienkami a dáme do každého pohára jednu vrstvu.
2. Tvaroh zmiešame s čučoriedkovým jogurtom a vlejeme do pohárov.
3. Nasypeme čučoriedky.
4. Postupne pridávame po lyžičkách jogurty, kivi a cereálie.
5. Na ozdobu použijeme cukríky a ovocie.

V malých plastových pohároch je to občerstvenie pre väčší počet hostí.

  1. <a class="fancybox" titl