Recykluj a vyhraj 2021/2022 - výstava

Pridané: 15. augusta 2022

Tak ako každý rok, aj v tomto roku mali zamestnanci našej spoločnosti spríjemnené pracovné chvíle vďaka krásnym výtvorom detí z celého Slovenska. Už od marca sa množstvo výtvorov zo SABI obalov hromadilo vo veľkej zasadačke a musíme povedať, že výtvory, ako aj melodické piesne, opäť prečkali naše očakávania.

Marketingové oddelenie spoločnosti má v rámci svojich povinností aj jednu síce náročnú, ale v zásade peknú pracovnú náplň a tou je organizácia súťaže Recykluj a Vyhraj. Minulý mesiac sa ukončil 19. ročník sútaže a v jednotlivých kategóriách sa do sútaže zapojilo až 260 škôl. Naša súťaž sa skladá z niekoľkých kategórií, aby sa predišlo neférovosti, napríklad v rámci veku medzi materskými a základnými školami. Každá kategória je presne špecifikovaná a zadefinovaná na našej webovej stránke sutaz.milkagro.sk. Súťažiaci v tomto ročníku hrali o nákupnú poukážku pre školu, pre riaditeľa školy, pre koordinátora sútaže ako aj najlepších zberačov a ich rodiny. Čo sa týka výhier pre samotné deti-zberačov, tie vyhrali obzvlášť zaujímavé výhry ako napríklad: elektrické kolobežky, tablety, hrnčeky, tričká, rodinnú hru, perá a pod. No tešili sa aj školy, ktoré sa neumiestnili na popredných priečkach. Totižto naša spoločnosť organizuje aj výkup viečok a tetrapakov od nevýherných škôl, čím jednak čistíme našu planétu a zároveň finančne pomôžeme danej škole a jej žiakom.

Sme hrdí a veľmi nás teší, že aj tento rok sa nám podarilo vyzbierať naozaj chvályhodne množstvo obalov. Spolu sme vyzbierali 2 tony viečok a až 10 ton tetrapakov. Najviac viečok SABI vyzbierala CZŠ - Cirkevná základná škola sv. Egídia v Bardejove, ktorá nám spolu priniesla až 100 000 g. Ako druhá sa zaradila ZŠ Hviezdoslavoya z Lipan so 77 000 g, ďalej MŠ Ražňany s 29 840 g a nakoniec ZŠ Poliakovce s 19 000 g. Čo sa tetrapakov týka, najviac nám ich vyzbierala ZS v Kračúnovciach a to 780 570 g, potom ZŠ s MŠ z Pečovskej Novej Vsi so 415 340 g, ďalej MS Brezovička s 285 000 g a nakoniec Cirkevná základná škola sv. Demetra z Ražňan. ktorá vyzbierala chvályhodných 194 330 g", zrekapituloval zástupca riaditeľa spoločnosti, Mgr. Matej Bálint.

VYHODNOTENIE KATEGÓRIÍ E1 A E2 - VÝTVORY ZO SABI OBALOV

Z každej kategórie mohlo vyhrať až 6 škôl. Spolu nám tento rok prišlo nápaditých a ozaj krásnych 30 výtvorov z viečok a tetrapakov SABI. V kategórii určenej pre materské školy (E1) skončila na prvom mieste MS Kolačkov. ktorá zo SABI obalov vytvorila mliečne počítadlo. Ďalej vyhrali MŠ Poloma s hravým nápadom Človeče, daj si SABI, MŠ Šášová s krásnou Snehulienkou, MŠ Uzovce s veľkými husľami Zahrajte mi túto, MŠ Želmanovce s milým Jelenčekom Integráčikom a v neposlednom rade ŠMŠ Košice s pekným chlapčekom Sabíkom v záhrade.

V ďalšej kategórii určenej pre základné a stredné školy (E2) boli taktiež krásne výtvory, ktoré nás nesmierne potešili. Na prvom mieste skončila SŠ Pod Papierňou Bardejov s pekným výtvorom SABI vajce so zvieratkami, na druhom mieste skončila ZŠ Uzovce s výtvorom divokého západu Indiánskym snom. Na tretom mieste skončila SŠ Bl. Biskupa Gojdiča s praktickou Kuchynkou SABI, ďalej SZŠ Giraltovce s rozprávkovým Oslíkom a Shrekom, potom ZŠ Giraltovce s pochúťkami Zmrzlinovým kornútkom a pizzou a v neposlednom rade KAC Prešov s krásnym výtvorom Holubicou mieru.

Ak ste zvedaví na výtvory vašich ratolestí, aktuálne si ich môžete prísť pozrieť do nákupného centra NOVUM v Prešove. Práve tam prebieha výstava našich SABI výtvorov a pokiaľ vieme, už teraz sa pri nej pristavuje veľké množstvo návštevníkov. Výstava potrvá až do konca leta, no určite to neodkladajte.

Potešte seba aj svoje deti, ich krásne výtvory sú predsa vystavené na obdiv verejnosti.

VYHODNOTENIE KATEGÓRIÍ F1 A F2 - PIESNE O SABI

Aj v týchto kategóriách sme boli milo prekvapení, aké rytmické a pekné piesne sa súťažiacim podarilo vymyslieť. Spolu k nám dorazilo 23 piesní, preto bolo naozaj ťažké vybrať iba 12 z nich (6 škôl v kategórii F1 a 6 v kategórii F2). V kategórii F1, určenej pre materské školy, skončila na prvom mieste MŠ Jurkovičova z Prešova, na druhom MŠ Ra2ĺiany, na treťom MŠ Lipovce, na štvrtom MŠ Radatice, na piatom MŠ Záhradné a skupinku výhercov uzatvára ŠMŠ Matice Slovenskej z Prešova. V kategórii F2, určenej pre základné a stredné školy, sme vybrali taktiež právoplatných výhercov. Piesne boli rôznorodé, objavil sa napríklad aj taký rap či pop, takže aj v tejto kategórii sme mali čo robiť, aby sme sa jednohlasne rozhodli. Prvé miesto si obhájila ZŠ s MŠ Poloma, druhé miesto získala škola ČSL armády v Prešove, tretie ZŠ v Milpoši, štvrté ZŠ ČSL armády v Moldave N.B., piate miesto ZŠ Krosnianska v Košiciach a skupinu nám uzatvára SOŠ polytechnická v Liptovskom Mikuláši.

V našej spoločnosti dbáme na to, aby sa naše budúce generácie mali lepšie, a súťažou Recykluj a Vyhraj motivujeme našich mladých, aby sa k nám pridali a aby si svoju zem chránili.

Všetkým zúčastneným školám ďakujeme a už teraz sa nevieme dočkať aké krásne výtvory a piesne si pre nás pripravia v ďalšom ročníku. Budúci ročník bude obzvlášť jedinečný, nakoľko pôjde o 20. výročie od jej založenia. Určite nás sledujte na našom FB a IG, kde vás budeme o všetkom v dostatočnom predstihu informovať. Pridajte sa k nám a recyklujte s nami!